2017. január 23., hétfő

Itatós les bérlő


Szegedről Pestre költöztem már vagy másfél éve. Az okát most nem ecsetelném. Viszont a bevált fotós leseimet és fotós helyeket kénytelen voltam hátra hagyni. Itt Pesten nincs semmi információm merre is menjek. Próbálok segítséget kérni az itteni fotósoktól, de inkább nem kapok. Viszont azért nem maradok támogatás nélkül. Egy itatós lest kaptam használatra egy barátomtól. Ezt neki azt hiszem, sose fogom tudni meg hálálni. Most töltöm a második telem ebbe a lesbe. Az etetési szezon már nagyban tart. Feltöltve a megfelelő táplálékkal. Madarak is vannak szép számmal. Az első télen nagyon sok szén cinke, kék cinke és barát cinke látogatta meg a helyet. Jól elszórakoztattak. Ölyvek a kitett húsra nem jönnek, amikor ott vagyok, de mindig elfogy a nekik kitett táplálék. Még egy telet adok nekik, gondoltam akkor. Ez most el is jött. Már a második alkalommal vagyok kint és már itt is vannak. Négy éhes ölyv előttem és dézsmálják a kitett csali kaját. Végül is nekik hoztam. Sajnos egyből a kajára mentek. A beszállókat nem használják, pedig jó fények vannak.

Az Ölyveken kívül rendszeres vendégek a Szajkók, Közép fakopáncsok, Nagy fakopáncsok, Csuszka és Fakusz. Ritkább fajok ezen a helyen a Meggyvágók, Fenyő rigók, Ökörszem, Őszapó, Tengelic, Vörösbegy, Balkáni gerle, Karvaly.










Összességében ez az itató nagyon jó helyen van, legalább is a fajokat tekintve. Őszi időben még a színek is nagyon jók. Most pont ezen dolgozok. Adott a jó hely, adott a madár, már csak ott kell, hogy legyek, amikor süt a nap. Remélem, idén összejön az a kép, ami a fejemben már meg van.

Tisztelt Uram, köszönöm, hogy használhatom a fotós lesed.

3 megjegyzés: